SARA Robotics Logo

Nieuws

Word jij de nieuwe SARA Implementatie specialist? M/V 32-40 uur - 11/02/2022

Werken aan een toegankelijke langdurige zorg in de toekomst, dat is waar wij bij SARA-robotics voor staan. Dit doen wij door, samen met zorginstellingen, dé zorg assistent van nu en de toekomst te ontwikkelen, namelijk zorgrobot SARA! De robot is een constante factor die zorgmedewerkers in kunnen zetten als ze handen te kort hebben, als ze meer 1 op 1 aandacht willen geven of als ze even de groep moeten verlaten. Wil jij werken aan de toekomst en tegelijkertijd nauw in contact staan met de zorg in alle lagen van de organisatie, dan is dit dé baan voor jou.

Info Meer

Nieuwe contentpartner: Klessebasjes - 27/01/2022

Vanuit SARA gaan we graag samenwerkingen aan, ook op het gebied van content. Onlangs kwamen we in contact met Chantal van der Nat, eigenaresse van Klessebasjes. Klessebasjes wil door het aanbieden van leuke, ongedwongen, herkenbare en laagdrempelige puzzels en spelletjes, gesprekken tot stand laten komen met mensen met dementie. Gesprekken die gevoed worden door samen terug te gaan naar vroeger en die aansluiten bij de nog aanwezige belevingswereld van de persoon met dementie.

 

Info Meer

Robot SARA en ik - 16/12/2021

Dat ik Robot Sara in zou zetten als ‘plaatsvervanger’ of als ‘zelfstandige’ had ik niet zozeer verwacht. Enerzijds omdat ik het zelf te leuk vind om erbij te zijn en anderzijds omdat ik het misschien niet helemaal vertrouwde. En toch heb ik meegemaakt dat ik, door een samenloop van omstandigheden, mezelf moest opsplitsen en mijn aandacht aan twee groepen cliënten moest geven, in twee verschillende ruimtes.

Info Meer

Het SARA platform op een andere robot - 08/12/2021

SARA Drive is anders dan SARA One. Zo heeft SARA Drive bijvoorbeeld geen armen en zit het gezicht verwerkt in het scherm. SARA Drive heeft wel betere sensoren voor autonome navigatie en kan hierdoor zelfstandig rijden. Hierdoor is SARA Drive geschikter om bijvoorbeeld mensen naar de huiskamer te begeleiden, of zelfstandig een interactie te initiëren. Dit en meer gaan we in de komende periode samen met zorginstellingen verder onderzoeken en door ontwikkelen.

Info Meer

Intensieve samenwerking tussen SARA Robotics en Hertek - 21/07/2021

Om echt een verschil te maken én de werkdruk van zorgprofessionals te verlichten, is samenwerking en het delen van data van essentieel belang. SARA Robotics en Hertek werken intensief samen, met als eerste resultaat een integratie tussen zorgrobot SARA en het Sonevo zorgplatform van Hertek. Op deze wijze werkt technologie in dienst van de zorgmedewerker waardoor zij efficiënter kunnen werken en het welzijn van cliënten in de zorg verhogen.

Info Meer

BOM en Rabobank investeren in ontwikkeling zorgrobot SARA - 29/06/2021

BOM en Rabobank investeren in ontwikkeling zorgrobot SARA
De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en de Rabobank investeren in de verdere ontwikkeling van SARA, de zorgrobot die professionele zorgverleners in de langdurige zorg werk uit handen neemt. Met de nieuwe investering werkt SARA Robotics samen met haar klanten én gebruikers verder aan de ontwikkeling van de zorgrobot en een business case waarmee de startup steeds meer zorgverzekeraars overtuigt.

Info Meer

SARA opnemen in het Zorgleefplan - 19/04/2021

SARA wordt steeds beter in het ondersteunen van de zorgverlening. SARA wordt bijvoorbeeld ingezet bij onrustige cliënten ter kalmering, of bij bewoners die veel dwalen als manier om hen bezig te houden. We zien dat SARA nu dan ook vaker wordt opgenomen in het zorgplan van bewoners.

Info Meer

SARA tijdens de nachtdienst - 19/04/2021

Op verzoek van een van de instellingen waar we mee samenwerken zijn we gaan kijken hoe SARA ook kan assisteren tijdens de nacht. Er volgde een periode van ideeën uitwisselen, overleggen en ontwikkelingen en daarna was het dan eindelijk zover, SARA ging mee de nachtdienst in.

Info Meer

Word jij onze nieuwe collega? - 16/02/2021

Werk jij graag met de nieuwste technieken en zou jij mee willen ontwikkelen aan het SARA platform? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die past binnen ons SARA team!

 

 

Info Meer

Profila Zorggroep kiest voor SARA - 12/02/2021

‘We willen binnen onze organisatie zorgtechnologie een vast onderdeel van de dagelijkse zorg aan onze cliënten laten zijn. Met technologie kun je het zorgproces zodanig ondersteunen, dat het leven van onze cliënten én begeleiders net dat beetje leuker en makkelijker wordt. Met zorgtechnologie kunnen we net dat beetje meer bieden waar begeleiders door de tijdsdruk soms niet aan toekomen.’

Info Meer

Tweede plaats bij de EIT AWARDS in de categorie EIT INNOVATORS! - 30/12/2020

SARA heeft de tweede prijs bij de EIT Innovators Awards gewonnen! Deze award is een onderscheiding voor hoogwaardige producten en diensten die ontwikkeld worden voor een duurzame toekomst. Lees hier het verhaal.

Info Meer

Eerste SARA Story – Eline Hulsen, Coördinator Activiteitenbegeleiding bij Ananz onderdeel van van st. Anna Zorggroep - 06/10/2020

Via SARA Stories willen we jullie verhalen met elkaar delen en tips en ideeën uitwisselen. Dit om van elkaar te leren en om met elkaar in gesprek te blijven over technologie in de zorg. Eline van Hulsen deelt hier als eerste haar SARA story. Lees hier haar verhaal.

Info Meer

Aftermovie van het allereerste SARA evenement! - 29/09/2020

Bekijk hier de aftermovie van het SARA evenement in de Pathé in Ede. We gingen in gesprek met o.a. Mirjam van Den Bosch van Health Valley, Vicky van Kuijk van Zorggroep Elde-Maasduinen en natuurlijk ons eigen SARA team.

Info Meer

In gesprek met SARA - 09/07/2020

Een zorgrobot ontwikkelen daar moet je goed over nadenken. Wat moet een robot kunnen en waar werken we naar toe? We zijn begonnen vanuit een bepaalde gedachte, een startpunt om vandaaruit samen met zorginstellingen verder te bouwen aan SARA.

Info Meer

SARA Blijft slapen – Hier doen we het voor - 30/06/2020

Bekijk hier de volgende video: SARA gaat slapen bij de St. Anna Zorggroep en PSV TV was erbij.

Info Meer

SARA komt bij ons logeren! - 25/06/2020

SARA komt bij ons logeren – een goede voorbereiding is het halve werk

SARA komt een maand lang logeren. Om te zorgen voor een optimale inzet voor bewoners én medewerkers is het slim om je goed voor te bereiden. Met een goede voorbereiding haal je maximaal plezier uit deze logeerperiode. Je hebt namelijk nu de kans om een maand te proeven van de technologie van SARA, dus probeer daar ook optimaal gebruik van te maken.

Info Meer

Zo houden we SARA schoon. - 22/05/2020

Hygiëne is super belangrijk. Ook bij SARA besteden we hier aandacht aan. SARA wordt vóór het afleveren en na het ophalen gereinigd en gedesinfecteerd volgens de richtlijnen van het RIVM.

Info Meer

Samenwerken aan de ideale zorgrobot - 08/05/2020

Bright Cape, oprichter van SARA-Robotics was niet heel actief in de zorg en toch geloofden we dat we het verschil konden maken. Vanuit de droom dat innovatie in de vorm van een sociale zorgrobot echt kan bijdragen aan de zorg zijn we vol energie gestart. Hier zijn vanaf het begin al verschillende zorginstellingen bij betrokken geweest. Bijzonder om te beseffen dat dit nog maar ruim een jaar geleden was.

Info Meer

Hoe SARA kan  ondersteunen juist als jij het druk hebt - 24/04/2020

We horen van veel zorginstellingen dat de werkdruk nu nog hoger is dan voorheen. Het gemis van de mantelzorgers, de besmette bewoners en zieke collega’s maken het werken in de zorg nog zwaarder. Juist nu zou je er nog meer voor de bewoners willen zijn, want zij moeten het zonder familie doen en dat raakt hen, maar de zorgmedewerkers ook. Zorgmedewerkers komen handen tekort.

Info Meer

Robot collega verlaagt werkdruk in zorg - 20/11/2019

Het Eindhovense Bright Cape heeft, binnen een Europees EIT Digital-innovatieconsortium, een robotcollega ontwikkeld om de werkdruk in de zorg te verminderen en de zorgkwaliteit te borgen. SARA heet de collega, wat staat voor Social & Autonomous Robotic health Assistant. En ze werkt al in twee Nederlandse zorginstellingen. De eerste resultaten zijn zo goed dat SARA doorgaat als startup.

Info Meer

Robot SARA na succesvolle pilotfase verder als startup - 13/11/2019

Zorggroep Elde Maasduinen test zorgrobot SARA. Bewoners en medewerkers van Park Vossenberg in Kaatsheuvel, onderdeel van de zorggroep, hebben al kennis kunnen maken met de nieuwe medewerker. Wat merken zij nu van SARA? En kan een zorgrobot de werkdruk verminderen?

Info Meer

Ziekenhuizen moeten af van rompslomp - 01/11/2019

Om de dreigende personeels-tekorten in de ziekenhuizen het hoofd te bieden, moet de productiviteit fors omhoog. Dat kan door meer processen te stroomlijnen en vooral door te digitaliseren, denkt ING. Als ziekenhuizen niets veranderen aan de wijze waarop ze werken, dreigt er een immens personeelsprobleem. Uit berekeningen blijkt dat de zorginstellingen in 2040 170.000 medewerkers meer nodig hebben dan nu. En dat terwijl de beroepsbevolking met 500.000 personen afneemt.

Info Meer