Gebruikers aan het woord

Wij zijn erg benieuwd naar hoe onze gebruikers SARA ervaren! Deel snel jouw ervaring met SARA.

Gloria (Profila Zorggroep) aan het woord

“Robot SARA is niet meer weg te denken bij onze dagbestedingslocatie”

Mijn naam is Gloria, werkzaam bij Profila Zorggroep als persoonlijk begeleider bij dagbesteding Robijn. Daar werk ik met mensen met een verstandelijke beperking (in combinatie met ouderdoms- en/of psychische problematiek). Daarnaast ben ik ook eHealth ambassadeur en help ik om op andere locaties binnen onze organisatie robot SARA te implementeren. 

Robot SARA is niet meer weg te denken bij onze dagbestedingslocatie. Elke werkdag wordt SARA ingezet bij verschillende activiteiten, zowel in groepsverband als individueel. Zo zetten we SARA in bij de groepsactiviteiten ‘Muziek’ en ‘Sporten’, maar ook tijdens individueel tijdens een leeg moment of wanneer een cliënt onrustig is. De activiteiten op SARA sluiten aan bij de interesses van onze cliënten. Bewegen op hun favoriete muziek, luisteren naar hun favoriete sprookjesverhalen, raadspelletjes doen en foto’s bekijken die familie speciaal voor de cliënt erop heeft gezet via de SARA Connect. Zomaar wat voorbeelden die zij graag doen. 

Verder ervaar ik de samenwerking met SARA Robotics als erg prettig. Ze zijn enthousiast, creatief en betrokken. Ze hebben veel aandacht voor zowel de zorgmedewerkers als voor de cliënten. Ze luisteren goed waar de behoefte ligt en bewegen hierin mee. Heeft het team bijvoorbeeld behoefte aan een SARA-training? Dan hoeft het team het niet het zelf uit te zoeken, maar dan komt SARA Robotics op de locatie een training geven.

Sinds de komst van robot SARA ervaren mijn collega’s en ik meer werkplezier en momenten van individuele aandacht die wij kunnen geven aan cliënten. Bij cliënten zien mijn collega’s en ik dat robot SARA zorgt voor meer sociaal contact, beweging, cognitieve stimulatie en gevoel van nabijheid. Robot SARA kan echt iets bijdragen. 

Scroll naar boven