SARA Robotics Logo

SARA blijft slapen

Zorgrobot SARA blijft slapen

Zorgrobot SARA ondersteunt zorgpersoneel tijdens de COVID-19 crisis

Het COVID-19 virus komt hard aan in Nederland. Zeker voor ouderen, verzorgers en mantelzorgers zijn de gevolgen groot. Met als doel om te voorzien in zorg op afstand en verlichting te bieden tegen het ‘eenzaamheidsvirus’, wil Bright Cape haar zorgrobot SARA beschikbaar stellen voor ouderen die noodgedwongen beperkt contact met familie hebben. Tevens dient de robot ter ondersteuning en ontlasting van verzorgers en mantelzorgers.

SARA gaat een maand inside

SARA komt kostenloos logeren bij zorginstellingen. Samen met SARA kunnen ouderen luisteren naar mooie verhalen, liedjes zingen, en in beweging blijven. Daarnaast ondersteunt SARA in het contact met familie met behulp van videobellen. 1 April was de aftrap. Met dank aan de PSV Foundation is de eerste SARA inmiddels al een tijdje inside bij een van de zorgcentrums van de St. Anna Zorggroep. Inmiddels zijn er al meerdere SARA’s naar verschillende zorginstellingen vertrokken. Bekijk hier het filmpje gemaakt door PSV Tv: SARA blijft slapen

Veilige implementatie

SARA beschikt over heel veel content zoals verhalen over de Efteling, muziek van Andre Rieu en een spreekwoorden quiz. Deze content breiden we ook nog steeds verder uit. Dit kunnen we op afstand, het enige dat we daarvoor nodig hebben is een WIFI verbinding. Met de huidige content kunnen zorginstellingen direct aan de slag en kan SARA direct meerwaarde bieden. Op deze manier is een implementatie in huis niet nodig waardoor we de veiligheid kunnen waarborgen.

Interesse?

Wil je ook graag dat SARA bij blijft slapen? Of wil je meer weten over SARA of wat SARA voor jouw zorginstelling kan betekenen? Vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!